Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Barylo Y$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Barylo Y. O. The comparison of qualitative composition of the muscle tissue of brown trout, rainbow trout and brook trout [Електронний ресурс] / Y. O. Barylo, Y. V. Loboiko // Біологія тварин. - 2018. - Т. 20, № 1. - С. 16-22. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2018_20_1_4 Інтенсифікація і потенціал розвитку сектора аквакультури створили проблеми, що стосуються екологічної чистоти і якості кінцевої рибної продукції. За умов України надзвичайно мало інформації, яка стосується зокрема об'єктів форелівництва. Мета роботи - дослідити і проаналізувати окремі хімічні та біохімічні показники м'язової тканини комерційно прибуткових та цінних аборигенних видів лососевих риб, вирощених за однакових умов. Матеріалом для досліджень слугували дволітки (1+) струмкової форелі (Salmo trutta m. fario), райдужної форелі (Oncorhynchus mykiss) та американської палії (Salvelinus fontinalis). Годівля здійснювалася кормами "Aller Aqua". Показники хімічного складу води цього господарства відповідали державному стандарту СОУ 05.01-37- 385:006. За результатами досліджень, вміст вологи у м'язовій тканині струмкової форелі був вищим порівняно з райдужною фореллю та американською палією (гольцем) (P << 0,01). У гольця та райдужної форелі значення білка вірогідно вище (P << 0,01), ніж у струмкової форелі. Вміст золи в американської палії, струмкової та райдужної форелі становив 1,23 %, 1,16 %, 1,25 % відповідно. Відсоток загальних ліпідів у м'язовій тканині райдужної форелі та американської палії був суттєво вищим порівняно зі струмковою фореллю (P << 0,01). Встановлено вищий вміст вільного холестеролу та моно- і диацилгліцеролів у американської палії порівняно зі струмковою і райдужною фореллю (P << 0,01). Результати вказують на те, що досліджені види мають високу харчову цінність. Після аналізу складу м'язової тканини досліджуваних риб встановлено, що американська палія характеризувалася дещо вищими якісними показниками, зокрема такими, як вміст сухої речовини, білок та ліпіди.
|
|
|